Statusbericht

Locating you...

Workshop : een wetenschappelijk artikel vinden in de ‘Cebam Digital Library’

Wist je dat je als Axxon lid gratis toegang hebt tot deze bibliotheek en dus tot heel wat artikels waar je anders enkel een samenvatting kan vinden op het internet ? Wist je dat het tijdschrift Pediatric Physical Therapy consulteerbaar is via deze bibliotheek ?

  • Je kent het belang van ’Evidence Based Practice’, maar je past het in de praktijk nog niet toe omdat je niet weet hoe ?
  • Je wil soms een wetenschappelijk artikel zoeken in het kader van je klinische praktijk maar je weet niet hoe dit kan via de ‘Cebam Digital Library’ ?
  • Misschien heb je al eens geprobeerd om via de Cebam Digital Library for Health (CDLH) iets op te zoeken?

Dan is deze workshop iets voor jou !

Kinepedia en het Belgisch Centrum voor Evidence-Based Medicine, afgekort Cebam, stelt u een gratis  workshop voor van 3H00 over de toegang tot de ‘Cebam Digital Library’ en het opzoeken van wetenschappelijke documenten via deze bibliotheek.

Wanneer? Zaterdag 20 oktober van 9-12u

Waar ?  In de grote zaal van Axxon , Imperiastraat 19 te Zaventem

Wat heb je nodig ?

  • Een laptop of toch minstens één laptop per 2 personen
  • Je identiteitskaart en pincode als je reeds ingeschreven bent op het e-gezondheidssysteem, breng dan ook je paswoord mee.

Kostprijs: Gratis

  • Als je lid bent van Axxon is ook de toegang tot de Cebam Digital Library gratis.
  • Als je geen lid bent van Axxon is de kostprijs voor de toegang tot de  Cebam Digital Library 100€ per jaar, voor de workshop kan je gebruik maken van een gratis toegang voor 30 dagen.  

Belangrijk:

  • de workshop wordt georganiseerd door Kinepedia en zal focussen op het zoeken van artikels ivm de pediatrische kinesitherapie. recherche d’articles de kinésithérapie pédiatrique. Indien de workshop volzet is zullen de leden van Kinepedia voorrang krijgen.
  • Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 Franstalige en 20 Nederlandstalige deelnemers. Er is een Nederlandstalige en Franstalige lesgever voorzien.  
  • Indien u reeds specifieke vragen heeft en een specifiek onderwerp wil opzoeken, dan mag u dit vooraf doorsturen. Dit kan de lesgevers helpen om de workshop voor te bereiden en te richten op relevante zoekopdrachten voor ons.

Inschrijvingen door Pe-Online

Meer info over de ‘Cebam Digital Library’

Klik daar zeker ook eens op de 2 video’s, één is vooral grappig en de andere is meer informatief.

Video op Evidence Based Practice

Vidéo "don't google it"

De workshop wordt afgesloten met een drink.

Accreditatie is aangevraagd bij PQK .